Companii

Holde Agri Invest, companie românească ce administrează terenuri agricole, a trecut pe profit după primele nouă luni şi estimează afaceri de 40-45 milioane lei pentru întregul an 2020. ”Rezultatele sunt mai bune decât ne-am aşteptat şi arată că investiţiile în agricultura modernă pot fi profitabile chiar şi într-un an dificil”

Holde Agri Invest, companie românească ce...

Autor: Roxana Rosu

27.11.2020, 09:46 354

Holde Agri Invest, companie românească ce administrează terenuri agricole, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri consolidată de 26 milioane lei şi un profit net de 1,5 milioane lei, iar pentru întregul an estimează afaceri de 40-45 milioane lei şi un rezultat operaţional de 4-6 milioane lei.

Profitul net din ianuarie-septembrie, de 1,5 milioane lei (191 lei/ha), este peste previziunile din bugetul pentru 2020 şi reprezintă o îmbunătăţire semnificativă comparativ cu pierderea de 4,50 milioane lei înregistrată pentru întregul an 2019.

Grupul este în prezent în proces de negociere pentru achiziţionarea de noi ferme, cu dimensiuni cuprinse între 400 ha şi până la 6.000 ha, situate pe o rază de 200 km de Bucureşti.

“Anul 2020 a fost un an plin de provocări apărute în contextul unei pandemii globale care, în cazul nostru, s-a suprapus cu o secetă deosebit de severă care a compromis culturile din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România. În ciuda acestui context dificil, rezultatele Holde pentru anul agricol 2019/2020 sunt mai bune decât ne-am aşteptat după apariţia secetei şi în linie cu bugetul stabilit pentru exerciţiul financiar 2020, demonstrând că investiţiile în agricultura modernă pot fi profitabile chiar şi într-un an dificil”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte Consiliu de Administraţie, Holde Agri Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO