Companii

Holdingul fraţilor Pavăl, la o semnătură distanţă de achiziţia birourilor Dacia One de pe Calea Victoriei cu 50 de milioane de euro. l Fraţii Pavăl deţin deja birourile The Bridge (Bucureşti), cu chiriaşi precum BCR, IBM şi Molson Coors şi The Office (Cluj)

Holdingul fraţilor Pavăl, la o semnătură distanţă...

Autor: Bogdan Alecu

18.08.2021, 19:15 1061

Grupul Atenor a ajuns la un acord cu Pavăl Holding, proprietarul businessului Dedeman din România, pentru vânzarea birourilor Dacia One de pe Calea Victoriei contra sumei de 50 mil. euro. Acesta este primul pas spre încheierea tranzacţiei dintre cele două părţi şi prima mare tranzacţie cu birouri anunţată în a doua jumătate a acestui an.

Aceasta este a treia mare tranzacţie cu birouri pentru Dedeman, după cea prin care a cumpărat proiectul The Bridge din Capitală contra sumei de 200 mil. euro în 2018, The Office din Cluj cu 130 mil. euro în 2019 şi acum Dacia One cu 50 mil. euro.

Clădirile Dacia One sunt închiriate integral către trei principali actori - un retailer, o firmă de software şi una de avocatură care va ocupa Casa Cesianu. ING Tech este principalul chiriaş. Proiectul este unul foarte important pentru centrul Capitalei, în condiţiile în care fostul Cazinou Victoria zace abandonat de ani buni, afectând imaginea oraşului. Acum, Atenor dezvoltă acolo aproape 13.000 mp de birouri moderne de clasă A şi vor renova şi restaura Casa Cesianu, sediul Legaţiei Germane construit în a doua parte a secolului al XIX-lea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO