Companii

Horia Abrudan, Darian: Puţine afaceri româneşti au pregătită a doua generaţie. „Există o sumedenie de companii româneşti cu potenţial care ies şi vor mai ieşi la vânzare“.

Horia Abrudan, partener în cadrul Darian DRS.

Horia Abrudan, partener în cadrul Darian DRS.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.12.2018, 00:07 1793

Compania de consultanţă şi evaluare Darian DRS, controlată de Adrian Crivii, estimează afaceri de trei milioane de euro la nivelul întregului an 2018, cumulat pe toate cele cinci entităţi prin care activează, şi de patru milioane de euro pentru 2019.

„Ne aflăm într-un moment în care mulţi dintre antreprenorii români nu şi-au găsit succesori cărora să le lase moştenire businessurile. Foarte puţine afaceri româneşti au pregătită a doua generaţie pentru a merge mai departe. Noi, românii, nu avem acest spirit de a lăsa afacerile pentru generaţiile viitoare, de aceea există o sumedenie de companii româneşti cu potenţial care ies şi vor mai ieşi la vânzare“, spune Horia Abrudan, partener în cadrul Darian DRS.

Pe lângă Horia Abrudan mai există alţi nouă parteneri în business.

În România, doar 30% din afacerile de familie rezistă tranziţiei către a doua generaţie, iar 15% din ele rezistă celei de-a treia generaţii, potrivit unor date ale ZF din 2017.

Grupul Darian cuprinde firmele Darian DRS SA (firma cea mai mare din grup, axată pe evaluare şi consultanţă financiară), Darian DRS Tax (consultanţă fiscală), Darian DRS Audit, Darian DRS Evaluare, Darian DRS Project Management. Anul trecut, cele cinci companii au avut un număr total de 60 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO