Companii

Horia Ciorcilă a ieşit din afacerea cu cărţi pe care o împărţea cu Octavian Radu

Horia Ciorcilă a ieşit din afacerea cu cărţi pe care o împărţea cu Octavian Radu

Autor: Mediafax

31.10.2010, 23:44 85

Horia Ciorcilă (foto), preşedintele Băncii Transilvania, careera coproprietar al editurii de business Injoy Books, alături deomul de afaceri Octavian Radu, i-a cesionat acestuia pachetul deacţiuni pe care îl deţinea şi s-a retras din afacerea cu cărţi.Horia Ciorcilă şi Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, audeschis la jumătatea anului trecut editura de business Injoy Books,în care au investit, potrivit Ziarului Financiar, circa 150.000 deeuro.

La sfârşitul lunii septembrie, în urma unei majorări de capital, înacţionariatul editurii a intrat şi firma Pan Management Group, cuun pachet de 0,99%. Totodată, Ciorcilă a cesionat către RTC Holdingpachetul de 49,5%, respectiv 50 de acţiuni, în valoare nominală de10 lei fiecare. În urma majorării, RTC a ajuns să deţină 99,1% dinacţiunile editurii. Injoy Books a publicat titluri precum "WarrenBuffet se destăinuie", "O sută de personalităţi care au definitpiaţa" sau "Trei indicii ale unei slujbe mizerabile". În luna mai,Octavian Radu a cerut intrarea în insolvenţă a lanţului de librăriiDiverta, pe care îl controlează, iar în luna septembrie a închiscea mai mare librărie a companiei, amplasată pe bulevardul Magherudin Bucureşti. Injoy Books a avut anul trecut, potrivit site-uluiMinisterului Finanţelor, o cifră de afaceri de peste 402.000 lei şiun profit net de aproape 62.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO