Companii

Horia Manda discută să cumpere o bancă pentru a extinde Patria Credit

Horia Manda

Horia Manda

Autor: Ioana David

05.08.2013, 21:10 5065

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund, spune că ar putea să achiziţioneze o bancă pentru a extinde operaţiunile insti­tuţiei de microfinanţare Patria Credit.

„Vorbim despre o posibilă extensie a operaţiunilor Pa­tria Credit printr-o achiziţie care ar putea fi realizată prin fondurile pe care le administrăm şi la care s-ar putea alătura ulterior şi alţi investitori financiari. Din nefericire pentru economia românească, există foarte multe astfel de oportunităţi de achi­ziţii. Nivelul de investiţii solicitat de o astfel de strategie de extensie este de ordinul zecilor de milioane de euro“, a spus Manda. El nu a dorit să precizeze cu ce bănci are discuţii.

În prezent, RAEF şi BAF deţin 99,9% din acţiunile Patria Credit. Anterior, acţionarii au mai încercat să obţină o licenţă bancară pentru a extinde operaţiunile, însă BNR nu a acordat această licenţă. În portofoliul RAEF, de-a lungul timpului s-au mai aflat două bănci (Banca Românească şi Banca Angricolă).

Din portofoliul fondurilor lui Manda mai fac parte afaceri precum Edy International Spedition (companie în care a investit iniţial în 2005 şi care acum este în insolvenţă) din domeniul transportului şi logisticii, firma de închirieri de echipamente Industrial Access (2007), Frigotehnica (2008) din industria echipamentelor frigorifice, Noriel (2010), din domeniul jucăriilor, dar şi altele. Totodată, fondurile au afaceri şi în regiune. 
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO