Companii

Horia Manda: Evoluţiile politice au produs deja un impact negativ serios

Horia Manda: Evoluţiile politice au produs deja un impact negativ serios

Horia Manda, Axxess Capital

Autor: Ioana David

23.07.2012, 00:07 937

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, compania care administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund, afirmă că ar putea realiza o nouă achiziţie pe piaţa locală până la sfârşitul anului, dar se arată îngrijorat cu privire la consecin­ţele scandalului politic din ultimele luni.

"Din păcate optimismul pe care îl afişam în urmă cu un an s-a transformat într-o îngrijorare. Spuneam anul trecut că în pofida acestor semne de stabilizare, existau mari riscuri din cauza faptului că anul 2012 era un an electoral. Aceste estimări ale mele au fost însă cu mult depăşite de evoluţiile politice recente care au produs deja un impact negativ serios, deocamdată la nivelul percepţiilor, dar care va fi în mod inevitabil urmat de efecte perverse reale la nivel economic", a declarat Horia Manda pentru ZF.

Managerul a investit de-a lungul timpului în afaceri precum Banca Românească, Edy Spedition, Domo sau Policolor, dar spune că în prezent este dificil de atras fonduri spre administrare.

"Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru fundraising", a mai spus Manda.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO