Companii

Hornbach a cumparat cu 20 mil. euro un teren pe DN1, unde vrea sa atraga un alt retailer

Hornbach a cumparat cu 20 mil. euro un teren pe DN1, unde vrea sa atraga un alt retailer

Hornbach-Baumarkt a deschis 124 de magazine in anul fiscal 1 martie 2005 - 28 februarie 2006

14.06.2007, 19:17 254

Retailerul german de materiale de constructii Hornbach, care va deschide in aceasta luna primul magazin pe piata locala, in cartierul Berceni (Bucuresti), a cumparat cu 20 mil. euro terenuri de 150.000 de metri patrati pe DN1, unde se afla in prezent imobilele fostului complex Prisma.
Hornbach va construi pe DN 1 un magazin de materiale de constructii si gradinarit de 24.000 de metri patrati si se afla in discutii cu mai multi retaileri pentru a vinde sau inchiria o parte din terenul achizitionat. Compania a cumparat activele de pe DN1 de la doua firme intrate in faliment, Salonul Auto Victoria si Prisma Town.
Hornbach si-a planificat deschiderea a patru magazine in Capitala si a 6-11 unitati pe piata din provincie, pe termen mediu si lung. Reprezentantii Hornbach Romania au declarat ca a doua locatie in Bucuresti este deja asigurata, fiind achizitionat un teren in cartierul Militari. "Cautam locatii pentru magazine si in alte orase mari ale tarii", a declarat Dan Badescu, managerul de dezvoltare al Hornbach Romania. Printre orasele vizate se numara Timisoara, Iasi, Constanta si Cluj.
Compania a investit aproximativ 25 mil. euro in primul magazin de pe piata romaneasca, a carui inaugurare este programata pentru 20 iunie. Primul magazin de materiale de constructii si gradinarit Hornbach, situat pe strada Turnu - Magurele din cartierul Berceni, va avea o suprafata de vanzare de aproximativ 16.000 de metri patrati si va lista peste 120.000 de articole, potrivit unui anunt al companiei.
Hornbach a decis sa ia in considerare intrarea pe piata romaneasca in urma cu 5 ani, iar in 2005 a achizitionat terenul din cartierul Berceni de aproximativ 50.000 de metri patrati, pentru locatia primului magazin din Romania. Compania a demarat in luna septembrie a anului trecut lucrarile de constructie pe acest teren.
Hornbach intra in Romania pe o piata a retailului de bricolaj in formare, pe care activeaza in prezent companiile straine Praktiker, Bricostore, Baumax, Mr. Bricolage, dar si retele detinute de investitori locali precum Arabesque, Dedeman Bacau sau Ambient Sibiu.
Pe piata din provincie a mai intrat in acest an reteaua de magazine do-it-yourself Brithouse, dezvoltata de Customline Construct din Bucuresti, cu capital britanic, si urmeaza sa fie deschis primul magazin al retelei turce Tekzen.
Hornbach-Baumarkt, care opereaza magazine de materiale de constructii si gradinarit pe opt piete din Europa, a raportat o cifra de afaceri de 2,23 mld. euro cu 124 de unitati deschise, in anul fiscal 1 martie 2005 - 28 februarie 2006.
Compania estimeaza o valoare a vanzarilor superioara investitiei in primul magazin din Romania, dupa primul an de operare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO