Companii

Hotel Epoque targetează afaceri de 2,4 mil euro până la final de an, plus 8%

Hotel Epoque targetează afaceri de 2,4 mil euro până...

Autor: Mirabela Tiron

24.10.2016, 15:12 691

Hotelul boutique de cinci stele Epoque din Capitală, din apropiere de parcul Cişmigiu, a avut o  cifră de afaceri de 1,75 milioane euro în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut.

« Performanţa se datorează creşterii cu peste 41% a vânzărilor  din MICE (evenimente, conferinţe-n.red) şi cu 11% a restaurantului à la carte. Până la finalul lui 2016, Epoque estimează venituri de 2,4 milioane de euro şi o creştere cu 8% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent », au spus oficialii hotelului.

Aproape 85% din clienţii hotelului sunt străini, ce provin din Europa, Asia şi America, în special din ţări precum SUA, Marea Britanie, Israel, Franţa sau Germania. În perioada ianuarie - septembrie 2016, Epoque a înregistrat un grad de ocupare de 70% în zilele săptămânii şi de 64% în zilele de weekend, potrivit oficialilor hotelului.

 “2016 este un an extrem de dinamic pe piaţa de cinci stele (...). Obiectivele noastre pentru sfârşitul anului şi pentru anul viitor rămân legate de creşterea pe F&B şi evenimente, precum şi creşterea ADR-ului –tarif mediu (n.red), maximizând productivitatea pe structura de cazare” a declarat Diana Popescu, CEO Epoque Hotel si L’Atelier-l’art culinaire. Hotelul este controlat de familia Popescu.

Epoque Hotel, care are o capacitate de 45 de camere,  a fost deschis în 2010, după o investiţiede 8 milioane de euro. 

Investiţia a fost realizată de compania D&M Perfect Real Estate, înfiinţată în 2004 şi controlată de Dan Claudiu Pârău. Finanţarea construcţiei s-a făcut perintr-un credit bancar de la Banca Românească. Mai mult, în 2013, acţionarii au mai investit într-un centru de conferinţe şi evenimente.

Pe piaţa hotelurilor de cinci stele mai operează unităţile boutique Grand Hotel Continental, Casa Capşa, Carol Hotel dar şi hotelurile de capacvitate mare precum Radisson Blu, JW Marriott, Intercontinental, Sheraton sau Athenee Palace Hilton. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO