Companii

Hotelierii din Antalya, destinaţie preferată de români, vor să atragă turiştii prin oferte speciale

Hotelierii din Antalya, destinaţie preferată de...

Autor: Miruna Diaconu

13.05.2022, 08:50 4258

Piaţa rusă şi cea ucraineană reprezentau principalele surse de turişti pentru industria ospitalităţii din Turcia, însă izbucnirea conflictului din Ucraina duce la reducerea sau dispariţia acestor turişti. Hotelierii turci încearcă să compenseze prin oferirea unor oferte speciale destinate altor pieţe.

Conflictul din Ucraina are efecte negative asupra mai multor sectoare economice, iar turismul nu a fost evitat de consecinţele acestui război. Primele locuri ale clasamentului celor mai mulţi turişti străini ajunşi în Turcia, Rusia şi Ucraina ocupau primele două poziţii, însă în contextul războiului, hotelierii turci, în special cei din Antalya, vor să atragă turişti din alte pieţe, iar România se află printre acestea, cu diferite reduceri de preţuri sau gratuităţi.

„Preţurile sunt foarte atractive sezonul acesta. În ultimele două-trei săptămâni au început să apară şi ofertele speciale pentru multe hoteluri, ori reduceri de preţ, ori gratuităţi pentru copii. Pentru hotelurile care au 15-20 % turişti ruşi şi ucraineni nu e o problemă absenţa lor în acest sezon, dar hotelierii care au 65% nu au încotro, se bazează pe turişti din alte ţări, inclusiv România, şi trebuie să vină cu oferte speciale. Cu siguranţă numărul de turişti români care vor alege Antalya anul acesta va fi peste 2020 şi 2021. Peste 2020, cu siguranţă. Noi anul trecut am avut 7.500 de turişti şi anul acesta cred că vom face 12.500. Ne aşteptăm la o creştere de 50%“, spune Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO