Companii

Hotelierii şi companiile din construcţii sau producţie pot accesa fonduri europene de până la 6 mil. euro prin intermediul POR 2014-2020. Cât timp mai au la dispoziţie pentru formularea solicitării?

Hotelierii şi companiile din construcţii sau producţie...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2020, 11:30 2410

Companiile care activează în construcţii, depozitare şi logistică, industria hotelieră sau de producţie mai au la dispoziţie două luni pentru a accesa fonduri europene de până la 6 milioane de euro prin intermediul Axei de Finanţare 2.2, parte a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

“Ultima perioadă a reprezentat o adevărată provocare pentru mediul de business românesc, însă există soluţii pentru depăşirea acesteia, prin investiţii realizate cu sprijinul UE. Sunt ultimele luni în care se pot depune proiecte pentru Axa de Finanţare 2.2, parte a POR 2014-2020, întrucât contractele de finanţare se vor semna până cel târziu la 31.12.2020, fiind o sesiune fulger, pe o procedură mult simplificata faţă de cele anterioare”, explică Roxana Mircea, fondator şi partener al companiei de consultanţă REI Finance Advisors, specializată în servicii profesionale pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat destinate companiilor cu activitate pe piaţa din Romania.

Solicitanţii eligibili sunt societăţile cu minimum un an fiscal integral de activitate şi profit înregistrat în 2019, care doresc investiţii atât în mediul urban cât şi rural. În cazul investiţiilor pentru mediul rural, fondurile pot fi solicitate numai de către companii mijlocii, cu o medie de peste 50 angajati în ultimii doi ani fiscali.

“În cadrul Axei Prioritare 2 a POR 2014-2020 se finanţează atât crearea unei noi unităţi de producţie/prestare servicii, extinderea capacităţii unei unităţi existente, cât şi diversificarea producţiei unei unităţi existente, prin produse/servicii care nu au fost fabricate/prestate anterior în unitate. Nu sunt eligibile însă activităţi de renovare a clădirilor existente”, spun specialiştii REI Finance Advisors.

Printre domeniile eligibile se numără companiile care doresc să acceseze fonduri europene pentru activităti de construcţii, activităţi de depozitare, asistenţă medicală şi stomatologică, colectarea şi procesarea de deşeuri, confecţii textile, încălţăminte, marochinărie, fabricarea de echipamente electronice, hoteluri şi alte facilităţi de cazare, industria lemnului, procesare de baza şi fabricarea de mobilier, posturi radio şi TV, producţie publicitară şi programare şi consultanţă în IT, portaluri web.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO