Companii

Hotelierii turci nu sunt multumiti cu venituri de 10 miliarde de dolari

26.07.2001, 00:00 23



Veniturile pe care Turcia le-ar putea obtine in acest an din activitatile de turism se ridica la 10 mld. $, insa acest potential este afectat de birocratia din acest sector, cu care se lupta si autoritatile de la Ankara, considera fondatorul si presedintele onorific al Asociatiei Hotelierilor din Turcia, Ali Gureli, preluat de Mediafax.

Economia turca, atat de afectata de cele doua crize financiare de la sfarsitul anului trecut, respectiv luna februarie a acestui an, are nevoie de o majorare a acestor venituri, care ar putea contribui la aprecierea monedei nationale, precum si la imbunatatirea contului curent.

"Este posibil ca veniturile din turism sa se ridice la 10 mld. $, dar aceasta nu este o suma mare, pentru ca, daca luam in calcul intreaga capacitate a acestei industrii, nivelul ar trebui sa fie de 30-40 mld. $", a adaugat Gureli.

In acest moment, deciziile legate de posibile investitii in sectorul turistic necesita aprobarea a 11 organisme de stat separate.

O noua lege a turismului, care trece in acest moment prin Parlament, va putea elibera sectorul turistic din Turcia de un mare numar de reglementari depasite si va sprijini procesul de liberalizare.

Gureli a semnalat necesitatea intocmirii unui studiu privind oportunitatile care ar putea atrage diferitele categorii de clienti.

"Genul de oameni care sunt, in prezent, interesati sa viziteze Turcia sunt cei cu venituri mici. Daca nu putem atrage si celelalte tipuri de vizitatori, un nivel al veniturilor de 30-40 mld. $ va ramane un obiectiv de neatins", a conchis oficialul turc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO