Companii

Hotelul Cişmigiu s-a deschis după investiţii de 15 mil. euro

Hotelul Cişmigiu s-a deschis după investiţii de 15 mil. euro

Hotelul are o vechime de 100 de ani

Autor: Mirabela Tiron

20.12.2012, 00:07 2123

La mai bine de opt ani de la achiziţie şi trei ani de la începerea lucrărilor de renovare şi reconsolidare, grupul spaniol Hercesa a deschis către clienţi hotelul Cişmigiu din centrul Capitalei.

Imobilul cu o vechime de 100 de ani, un simbol al oraşului, a fost revitalizat printr-o investiţie de 15 milioane de euro.

Cum arată hotelul Cişmigiu - Galerie FOTO

Spaniolii au păstrat faţada şi au amenajat în interior 60 de apartamente clasificate la patru stele, din închirierea cărora vizează obţinerea unor venituri de aproximativ 1,5 milioane de euro în primul an de funcţionare.

Lucrările la proiect nu au fost încă definitivate, astfel că se mai lucrează la amenajarea sălilor de conferinţe şi a unui restaurant la etajul şase. La primele niveluri spaniolii au închiriat spaţii către lanţul de librării Humanitas şi Institutul Cervantes. Hotelul Cişmigiu se află în apropierea altor clădiri istorice ale Capitalei, precum Cercul Militar, Hotelul Capşa sau fostul hotel Palas, care în prezent este doar o ruină al cărei proprietar a intrat în urmă cu o lună în insolvenţă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO