Companii

Hotelul de cinci stele JW Marriott a avut afaceri de 118 mil. lei, cu un profit de7,4 mil. lei în 2015

Hotelul a intrat în 2010 într-un proces de modernizare. Foto: Silviu Matei

Hotelul a intrat în 2010 într-un proces de modernizare. Foto: Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.06.2016, 00:04 554

Societatea Companiilor Hote­liere Grand, care administrează hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 118 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de rezultatul ra­por­tat în anul pre­ce­dent, arată calculele ZF pe baza da­telor furnizate de Registrul Co­merţului. Astfel, unitatea hotelieră încheie al cin­cilea an consecutiv cu creştere a businessului.

Pe de altă parte, profitul net al com­pa­niei s-a redus anul trecut cu 15%, până la 7,4 mil. lei. Hotelul se află printre unităţile de cazare din Ro­mânia cu cele mai mari încasări. Socie­ta­tea Com­paniilor Hoteliere Grand, care anul trecut a avut în medie 313 an­ga­jaţi, este controlată de Bau Holding Strabag din Austria, care mai deţine şi com­panii active în construcţii în România.

Hotelul are 379 de camere şi 23 de apartamente, dar include şi mai multe restaurante, săli de evenimente şi o galerie comercială. Hotelul a intrat în 2010 într-un proces de renovare, sălile de evenimente fiind modernizate cu 1,2 milioane de euro. Ulterior, au fost mo­dernizate restaurantul Cupola, re­des­chis sub numele de Steakhouse, şi re­cepţia, iar compania a anunţat şi reno­va­rea camerelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO