Companii

Hotelul de cinci stele Vega spera la un grad de ocupare de 90%

07.08.2008, 20:37 29

Hotelul de cinci stele Vega din Mamaia, o investitie de
13 milioane de euro a Vega Turism, parte a grupului Upetrom, va deveni operational pe 10 august si vizeaza in sezonul estival un grad de ocupare de 90%.
"Tintim mai ales turismul de afaceri si avem deja rezervari atat pentru cazare cat si pentru evenimente", a spus Gelu Enciu, directorul general al Vega Turism.
Hotelul este amplasat in zona de nord a statiunii Mamaia, are 126 de spatii de cazare dispuse pe opt niveluri, un restaurant cu o capacitate de 300 locuri in sala si 140 de locuri pe terasa, o sala de conferinte cu 200 de locuri, galerii comerciale, o piscina exterioara si un mini spa, care include sauna, jacuzzi, salon de masaj si salon de tratament corporal.
Hotelul Vega este cea mai mare unitate de cinci stele din Mamaia, unde mai sunt operationale pe acelasi segment hotelurile Rex, Palm Beach si Mamaia. Pretul unei camere duble la hotelul Vega va fi de 900 de lei pe noapte, potrivit reprezentantilor companiei.
Hotelul a fost achizitionat in 2005 de la actionari persoane fizice si de la Asociatia Salariatilor. Inainte de preluarea de catre Vega Turism, hotelul era clasificat la 3 stele, iar valoarea tranzactiei a fost de 2,5 mil. euro. Pentru modernizare si renovare operatorul hotelier a alocat alte 10 mil. euro, investitie care potrivit datelor companiei va fi amortizata in zece ani.
Compania Vega Turism mai are in portofoliu clubul Casa cu Lei din Eforie Nord si administreaza plaja Vega din anul 2006. "Intentionam sa facem si alte investitii in industria hoteliera, atat pe litoral, cat si in tara. Nu avem insa un buget stabilit pentru ca in momentul de fata nu avem o unitate anume in vizor", a spus Enciu.
Din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, face parte si compania Grup Servicii Petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO