Companii

Hotelul Golden Tulip de la Otopeni isi va mari capacitatea cu 50 de camere

10.08.2007, 20:05 23

Hotelul Golden Tulip Sky Gate din Otopeni isi va mari capacitatea cu inca 50 de camere, urmarind si marirea numarului salilor de conferinta, potrivit companiei austriece de dezvoltare imobiliara Warimpex Finanz-und Beteiligungs, care a achizitionat de curand unitatea hoteliera.
"In prima faza vom construi inca 50 de camere prin reconversia spatiilor de birouri, iar apoi vom realiza mai multe spatii destinate salilor de conferinte. De asemenea, vom redenumi hotelul Airporthotel. Cooperarea cu Golden Tulip va continua", au spus reprezentantii Warimpex. Hotelul dispune in acest moment de 108 camere si 3.000 de metri patrati de birouri.
Warimpex a finalizat achizitia a 99,98% din hotelul Sky Gate intr-o tranzactie care s-a ridicat la circa 16 mil. euro, potrivit reprezentantilor de pe piata. Compania austriaca a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca a preluat 99,98% din actiunile hotelului de patru stele de la actionarul majoritar Romanian American Enterprise Fund si alte doua firme. Partile implicate nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.
Warimpex anunta la inceputul acestui an investitii de peste 30 mil. euro pe piata hoteliera romaneasca, fiind interesata atat de noi achizitii, cat si de proiecte greenfield.
Golden Tulip Sky Gate a fost deschis in 2001 si functioneaza, din 2005, sub marca Golden Tulip, in baza unui contract de franciza. Reteaua Golden Tulip din Romania include cinci hoteluri, respectiv Golden Tulip Times, Golden Tulip Sky Gate, Golden Tulip Bucharest si Tulip Inn Bucharest City, Sunny Hill din Cluj-Napoca. Paul Marasoiu, reprezentantul companiei olandeze Golden Tulip in Bulgaria si Romania, a declarat anterior ca nu este interesat sa vanda un alt hotel, ci urmareste deschiderea a trei noi unitati in primavara anului viitor.
Potrivit Mediafax, investitia in extinderea hotelului se va ridica la peste un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO