Companii

Hotelul International din Sinaia, renovat cu 5 milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron

02.03.2011, 23:45 553

Familia senatorului PNL Dan Radu Ruşanu va renova cu un creditde 5 milioane de euro hotelul International din Sinaia, careoperează 171 de camere, fiind al doilea cel mai mare hotel de patrustele din această staţiune montană.

"Suntem în negocieri cu mai multe bănci pentru acest credit.Hotelul a fost închis pe 1 martie pentru demararea lucrărilor derenovare şi cel mai probabil se va deschide în septembrie", adeclarat un oficial al hotelului International.

Senatorul Dan Radu Ruşanu, 61 de ani, care a ocupat în urmă cuzece ani poziţia de preşedinte al Eximbank, nu a putut fi contactatde ZF.

Investiţia de 5 milioane de euro va fi alocată refacerii faţadeihotelului de patru stele, reabilitării termice şi ridicăriigradului de confort, potrivit datelor din rapoartele companieiInternational SA, de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Compania International SA (listată pe piaţa RASDAQ), care are înportofoliu hotelul din Sinaia, motelul şi campingul Izvorul Rece şimai multe vile, a obţinut în 2009 o cifră de afaceri de 7,3milioane de lei şi un profit de 2 milioane de lei, la un număr de49 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.Capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 33,9 mil. lei,potrivit datelor de pe Bursa deValori Bucureşti.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania International aobţinut o cifră de afaceri de 5,3 milioane de lei, nivel aproapesimilar cu cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profitbrut de 1,3 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de aceeaşiperioadă a anului anterior, arată datele din rapoartelecompaniei.

"Nu vrem să reclasificăm hotelul la cinci stele, dar plănuim săîl facem să arate ca un hotel de patru stele la standardeinternaţionale".

Hotelul International a fost construit în 1983 şi a trecutprintr-un proces de modernizare în perioada 2001-2004. În prezent,unitatea de patru stele operează 171 de camere, un centru spa (cupiscină, saună, jacuzzi, saună, săli de fitness), un centru deconferinţe şi un restaurant. Tariful pe noapte într-o cameră dublăse ridica la 74 de euro de persoană, potrivit datelor de pe site-ulhotelului.

În Sinaia sunt şapte hoteluri clasificate la patru stele cu 636de camere dintr-un total de 22 de hoteluri clasificate de la douăla patru stele, cu o capacitate totală de cazare de 1416 camere,potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi DezvoltăriiRegionale. Dacă se iau în calcul şi camerele din pensiuni, vile şicabane, numărul locurilor de cazare ajunge la 2.017 în Sinaia,arată aceeaşi sursă.

Puţine hoteluri de lux pe Valea Prahovei

La începutul acestui an s-a deschis în Sinaia primul hotel decinci stele cu 53 de locuri de cazare, Ioana Hotels, o investiţiede 2,5 mil. euro realizată de către compania NDI Grup Expert, cu ocifră de afaceri de 1,6 mil. euro şi un profit de circa 100.000 deeuro în 2009. Ioana Hotels este al patrulea hotel de cinci stele depe Valea Prahovei, principala destinaţie turistică a românilor petimp de iarnă, după Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Gardendin Azuga şi Hotel Predeal Comfort Suites din Predeal. Ultimulhotel de cinci stele construit în regiune a fost cel din Azuga,inaugurat în mai 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO