Companii

Hotelul lui Comănescu din Mamaia vrea să intre pe profit în 2015

Gabriel Comă­nescu

Gabriel Comă­nescu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.06.2015, 00:07 2317

Vega Turism, compania care operează hotelul de cinci stele Vega din staţiunea Mamaia, şi-a majorat anul trecut afacerile cu 9%, până aproape de 5 mil. euro, pe fondul creşterii gradului de ocupare din extrasezon.

Compania a rămas însă în continuare pe pierderi, de sub 100.000 de euro la fel ca în fiecare an de după 2008 când unitatea hotelieră a fost deschisă după renovări. Oficialii Vega Turism estimează însă că ar putea intra pe plus în acest an.

„În cadrul cheltuielilor totale sunt incluse şi cele financiare legate de returnarea creditului luat de hotel pentru renovarea completă din perioada 2006 - 2008. Hotelul s-a menţinut pe pierdere netă, obiectivul nostru pentru anul acesta fiind de obtinere a unui rezultat net pozitiv, acoperind şi cheltuielile financiare legate de credit“, explică Răzvan Dobre, sales &marketing manager al hotelului Vega, care are 141 de camere.

Hotelul Vega, construit în anii ‘70, a fost redeschis în vara lui 2008 după o investiţie de circa 10 mil. euro. Acesta a fost achiziţionat în 2005 de omul de afaceri Gabriel Comă­nescu de la acţionari persoane fizice şi de la Asociaţia Sala­riaţilor, iar înainte de preluare hotelul era clasificat la 3 stele. Con­form datelor de la acea vreme, valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 2,5 mil. euro. Vega Turism estima la acea vreme că inves­tiţia în modernizarea hotelului va fi amortizată în zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO