Companii

Hotelul Vega din Mamaia: „Estimăm un grad de ocupare de peste 80% în iulie şi august“

Hotelul Vega din Mamaia: „Estimăm un grad de ocupare...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2022, 08:00 454

Hotelul de cinci stele Vega din Ma­maia, controlat de omul de afa­ceri Gabriel Comănescu, a fina­lizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 17,4 mil. lei (3,6 mil. euro), în creş­tere cu 9,4% faţă de anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

„Am încheiat luna iunie cu un grad mediu de ocupare de 56% iar pentru lunile iulie şi august estimăm un grad mediu de ocupare de peste 80%. (...) Dupa finalizarea lucrărilor de modernizare a terasei restauran­tului şi piscinei am demarat şi un proiect de modernizare a amenajării plajei, care se va desfăşura pe o perioadă de doi ani.  Pentru acest an am estimat o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul 2021”, a declarat pentru ZF Raluca Dumitraşcu, sales & marketing manager la hotelul Vega.

 Preţul unei camere duble, pe noapte, este de circa 1.100 de lei, cu mic dejun inclus, în perioada 2-3 iulie (sâmbătă-duminică), arată datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com.

Hotelul Vega, construit în anii ’70 şi care are 141 de camere, a fost redeschis în vara lui 2008 după o investiţie de circa 10 mil. euro.

Acesta a fost achiziţionat în 2005 de omul de afaceri Gabriel Comănescu de la acţionari persoane fizice şi de la Asociaţia Salariaţilor, iar înainte de preluare hotelul era clasificat la trei stele. Conform datelor de la acea vreme, valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 2,5 mil. euro.

Pe litoralul românesc sunt doar câteva unităţi hoteliere de cinci stele, care operează în sezonul de vară la capacitate aproape maximă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO