Companii

Hotelurile de cinci stele din Bucureşti sunt pline cu angajaţi mutaţi de marile corporaţii din Ucraina în România. Multe firme caută să îşi relocheze angajaţii din Ucraina şi rezervă camere de hotel

Hotelurile de cinci stele din Bucureşti sunt pline cu...

Autor: Mirabela Tiron

03.03.2022, 11:00 29931

Hotelurile de cinci stele din Bucureşti au mai mult de jumătate din camere ocupate cu angajaţi ucraineni sau de altă naţionalitate mutaţi de marile corporaţii în România.

„Avem 60-70% din camere ocupate de angajaţi ucraineni, chinezi sau pakistanezi mutaţi din Ucraina în România de către marile companii. În Ucraina lucrau oameni din mai multe ţări, companiile îi cazează aici până le găsesc bilete de avion spre ţările din care provin celor de alte naţionalităţi. Avem şi oameni de afaceri ucraineni  care s-au cazat la noi“, a spus pentru ZF Daniel Ben –Yehuda, şeful hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti şi al complexului hotelier Parc Hotels, ce include unităţile de patru stele Ramada Parc şi Ramada Plaza din nordul Capitală.

Hotelul de cinci stele Sheraton Bucureşti are 270 de camere şi operează 11 săli de conferinţă. Cele două hoteluri din nordul Capitalei, Ramada Parc şi Ramada Plaza, clasificate la patru stele, cumulează 567 de camere şi formează complexul Parc Hotels. Gradul de ocupare al hotelurilor din Capitală s-a prăbuşit în contextul pandemiei Covid-19, în 2020 hotelurile din complexul Ramada au funcţionat la un grad mediu de ocupare de 30-40% iar pentru anul trecut erau targetate afaceri în creştere cu două cifre. „Sunt persoane care stau o noapte la noi, dar avem şi persoane cazate pentru 14 nopţi“, a mai spus Daniel Ben Yehuda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO