Companii

Hotelurile de la munte sunt pline doar în weekend. Hotelul Silva din Buşteni: Sunt clienţi care vin şi doar pentru o noapte

Hotelurile de la munte sunt pline doar în weekend....

Autor: Mirabela Tiron

07.11.2018, 00:07 1581

Hotelul de trei stele Silva din Buşteni, cel mai mare din această staţiune după cifra de afaceri, controlat de antreprenorul local Dragoş Ioan, ţinteşte venituri de 5 milioane de lei în acest an, în creştere cu 25% faţă de nivelul de anul anterior, şi un grad de ocupare de 50%.

„În luna august din acest an eram deja la cifra de afaceri la nivelul anului trecut. Hotelul a operat până acum la un grad mediu de ocupare de 45%, dar până la final de an vom ajunge, cu sezonul de schi, la un nivel de 50%”, a spus pentru ZF Irina Amarinei, manager al hotelului Silva Buşteni cu 120 de camere. 

Gradul mic de ocupare al hotelului se poate explica prin faptul că turismul de weekend predomină în zona montană în special vara.

„Sunt clienţi care vin şi doar pentru o noapte, în weekend a început să avem grupuri de turişti bulgari, moldoveni, sârbi, care vin în circuite. Cele mai multe rezervări pentru schi le avem pentru ianuarie”, a mai spus Irina Amarinei.

Anul trecut, în staţiunea Buşteni s-au cazat doar 73.000 de vizitatori în mod oficial, potrivit datelor de la Statistică. Capacitatea totală de cazare a staţiunii se ridica la 2.500 de locuri anul trecut, arată aceeaşi sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO