Companii

Hotelurile ibis: Robbie Williams şi Andre Rieu au adus mai mulţi turişti în city-break la Bucureşti

Hotelurile ibis: Robbie Williams şi Andre Rieu au adus...

Autor: Mădălina Panaete

07.01.2016, 00:06 489
Interesul turiştilor români şi străini pentru destinaţiile din România a crescut anul trecut, în timp ce turismul de leisure în marile oraşe din ţară (Bucureşti, Sibiu şi Constanţa) are un ritm de creştere mai mare faţă de cel de business, arată un studiu al lanţului hotelier ibis, membru al grupului Accor.
 
Evenimentele au avut un rol important în creşterea numărului de turişti de leisure, în top situându-se minivacanţe tip city break de Crăciun la Sibiu, la Bucureşti cu ocazia concertelor susţinute de Robbie Williams şi Andre Rieu, weekendul de 1 Mai la Constanţa şi pachetele de cazare cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
 
„În 2016, va continua să crească numărul de turişti de leisure (...). În ce priveşte turismul de business, avem toate motivele să fim optimişti: atât com­paniile ro­mâneşti, care re­pre­zintă ma­joritatea clienţilor noştri, cât şi multi-naţionalele, îşi acce­lerează ritmul de dezvoltare, lu­cru care se traduce şi într-o creştere a călătoriilor de afa­ceri. În acelaşi timp, prevedem o relansare a evenimentelor din cadrul proiectelor cu fonduri europene, precum şi un apetit crescut pentru networking prin evenimente cu tematici din ce în ce mai specializate, din  nişe diverse“, spune Ioan David, director delegat al ibis în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO