Companii

Howard Johnson: venituri în stagnare

27.07.2010, 23:45 36

Hotelul de cinci stele Howard Johnson din Capitală, careoperează 285 de camere, a încheiat primele şase luni ale anului cuafaceri de circa 4 mil. de euro, similare cu cele din aceeaşiperioadă a anului trecut.
"Gradul mediu de operare în semestrul unu a fost în creştere cu 6%,până la 51% faţă de prima parte a anului trecut", a declarat SoniaNăstase, 37 de ani, directorul general al hotelului de cinci stele,care a avut anul trecut pierderi de 1,6 milioane de euro la o cifrăde afaceri de 8,7 mil. euro, potrivit datelor de la RegistrulComerţului. Încasările hotelului s-au menţinut la nivelulsemestrului întâi de anul trecut în condiţiile în care tariful lacazare s-a redus. Preţul unei camere pe noapte începe de la 95 deeuro la Howard Johnson, nivel sub cel practicat de unităţile decinci stele din Budapesta, Berlin sau chiar şi din oraşe mai mici,precum Köln, unde hotelurile de cinci stele au operat cu peste 75%din camere ocupate în primul semestru al anului.
Scăderea cererii pentru serviciile turistice a adus anul trecutpierderi şi celorlalte hoteluri de cinci stele din Capitală. Celmai mare hotel de pe piaţă, JW Marriott, a avut pierderi de 13,9milioane de euro, în timp ce firma care deţine Intercontinental arulat pierderi de 3,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO