Companii

Howard, Lockheed Martin: România ar putea produce componente pentru avioanele F16. Suntem deschişi la discuţii, dar avem nevoie de un plan bun din partea guvernului

Howard, Lockheed Martin: România ar putea produce...

Autor: Bogdan Alecu

13.06.2016, 16:31 1511
Randall Howard, directorul responsabil de programul avionului de vânătoare F16 din cadrul companiei de aeronautică Lockheed Martin, spune că România are potenţial pentru a produce componente pentru avioanele de vânătoare F16, însă pentru acest lucru guvernul trebuie să vină cu propuneri concrete.

„Suntem dispuşi să purtăm discuţii despre producţia unor componente pentru F16 în România şi dacă situaţia va avea un business plan bun iar guvernele SUA şi cel român se vor pune de acord, ar putea exista un astfel de program în viitor“, a spus Randall Howard.

Discuţia vine în contextul în care România a cumpărat o escadrilă formată din 12 avioane F16 la mâna a doua, cu 4.000 de ore de zbor şi resursă pentru încă 4.000 de ore. Avioanele au fost fost modernizate, dar nu dispun de echipamentele regăsite pe noile F16V. Potrivit datelor companiei, spre exemplu, F16 ar putea fi produs inclusiv în India de către Lockheed Martin, iar în Europa a fost asamblat în Olanda, în cadrul uzinei Fokker, dar şi în Belgia, care au produs 184 respectiv 164 de avioane F16, în timp ce Norvegia şi Danemarca au produs componente.
De asemenea, avioane F16 a produs şi Turcia dar şi în Coreea de Sud. În România nu au fost produse niciodată avioane militare supersonice, ci numai IAR 99 Şoim de către Avioane Craiova, avion care este utilizat pentru antrenament şi care nu se mai produce în prezent. Producţia de componente şi de avioane este realizată de către Aerostar Bacău, care asigură şi mentenanţa avioanelor MiG 21 Lancer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO