Companii

Iarna în şomaj, vara pe litoral: Goschy readuce la muncă peste 200 de angajaţi în hoteluri

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, are opt hoteluri la mare. Foto Mihai Dăscălescu

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, are opt hoteluri la mare. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Mirabela Tiron

12.04.2013, 00:07 998

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din România după nu­mărul de camere, spune că readuce 240 de angajaţi în hotelurile de la mare în condiţiile în care unităţile se deschid pe 1 mai.

„La aceste hoteluri avem în permanenţă câţiva angajaţi, circa 10-14, respectiv cei din conducerea firmei, restul lucrează pentru o durată de şase luni, iar iarna intră în şomaj“, a declarat Josef Goschy.

El deţine 1.250 de camere deschise în trei hoteluri din Mamaia (Coman­dor, Amiral şi Orfeu), trei în Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic - care este închis în prezent) şi două în Cap Aurora (Onix şi Safir).

Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are 25 de hoteluri. Pentru anul trecut Goschy a bugetat o cifră de afaceri de 48 mil. lei (10 mil. euro) faţă de 38 mil. lei (8,8 mil. euro) în anul anterior. În total are 700 de angajaţi.

„Nu sunt mulţumit de anul trecut. Nu am reuşit să fac mai mult decât în ultimii 2-3 ani. Am avut venituri de 41 de milioane de lei (9,5 mil. euro)“, potrivit lui. Pentru anul acesta estimează venituri de 10,5 mil. euro, un milion de euro provenind din chirii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO