Companii

Iberdrola are 2 mld. euro pentru energie eoliana

27.10.2009, 23:22 62

Spaniolii de la Iberdrola Renovables, divizia de energieregenerabila a grupului energetic Iberdrola, spun ca investitiilepe care le au acum in derulare pe segmentul eolian in Romania arputea depasi suma de 2 mld. euro. Iberdrola Renovables, liderulmondial in ceea ce priveste energia eoliana, si-a deschis recent unbirou la Bucuresti al carui country manager este romanul AdrianGoicea, fost director general executiv al bursei de energieOPCOM.

Pasul doi pentru spanioli este formarea unei echipe care sa aibagrija de realizarea proiectelor avute in vedere: 1.600 de MW pepartea eoliana, mai mult decat doua reactoare nucleare de laCernavoda, localizati in Dobrogea.

"Asteptarile noastre vizeaza indeplinirea tintelor initiale sichiar depasirea acestora. Investitia totala pentru intregportofoliul ar putea depasi 2 miliarde de euro", spune Goicea.

Iberdrola Renovables a achizitionat la inceputul anului trecut50 de proiecte eoliene, intr-o tranzactie de 200-300 de mil. euro.Societatea care dezvolta aceste proiecte si care va lucra incontinuare cu Iberdrola este Eolica Dobrogea, companie inregistratain Elvetia, dar care dezvolta proiecte eoliene in Romania prinintermediul unei filiale locale.

In afara de proiectele eoliene, Iberdrola mai este implicata inRomania in constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nuclearede la Cernavoda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO