Companii

Idei de business: Şapte dintre cele mai puternice 100 de francize din lume sunt centre de asistenţă pentru bătrâni

Idei de business: Şapte dintre cele mai puternice 100 de...

Autor: Cristina Roşca

28.11.2017, 00:08 1614

♦ În România, pe această piaţă sunt active circa 100 de companii cu afaceri de 26 mil. lei anul trecut. Piaţa este pe un trend puternic ascendent, având o creştere de 35% faţă de anul anterior. Faţă de 2008, piaţa a crescut de circa 18 ori.

Pe piaţa locală acest concept abia începe să prindă con­tur, unul dintre cele mai impor­tan­te proiecte anun­ţate fiind cel de 40 de mi­lioane de euro al antreprenorului Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria. În 2008 spre exemplu, această piaţa avea o valoare de doar 1,4 mil. lei, cu nouă companii active. Acum sunt peste 100 cu afaceri de 26 mil. lei, potrivit datelor de la Registrul Co­mer­ţului. Au fost luate în calcul companiile cu CAEN 8730 - Activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure - care şi-au depus datele financiare.

Şapte dintre cele mai puternice 100 de francize din lume sunt concepte de tip asistenţă pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, un domeniu care în România abia începe să prindă contur. Niciunul dintre acestea nu este prezent în România la acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO