Companii

IKEA a cumpărat de la Andrei Siminel terenul pentru al doilea magazin

Autor: Ioana David

16.06.2015, 00:07 7251

IKEA, cel mai mare retailer local de mobilă şi decoraţiuni, a cumpărat un teren de aproape 14 hectare pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală pentru a ridica al doilea magazin al reţelei, după cel din zona comercială Băneasa.

Tranzacţia se ridică la circa 15-20 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, iar anterior terenul a fost în proprietatea fondului de investiţii Broad­hurst Investments, administrat de compania New Century Hold­ings (NCH). Andrei Si­minel, preşedintele Broad­hurst, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

„Am urmărit un număr de parametri pe care trebuie să îi îndeplinim şi printre care se numără densitatea popu­laţiei, nivelul mediu al veniturilor, influenţele culturale, distribu­ţia pe categorii de vârstă şi nivelul educaţiei“, au spus reprezentanţii IKEA.

Zona s-a conturat în ultimii ani ca un adevărat pol de retail, datorită venirii în principal a retailerilor străini Auchan, Metro, Decathlon sau Jumbo, iar de anul acesta şi a Dede­man. Intenţia IKEA de a cumpăra teren în această zonă este mai veche. După ce au renunţat la idee, interesul suedezilor a revenit anul trecut.

Echipele de avocaţi care au consiliat părţile în această tranzacţie au fost Ţuca Zbârcea & Asociaţii (de partea vân­zătorului) şi Reff & Asociaţii (pentru cumpărător).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO