IKEA are OK-ul să înceapă construirea celui mai mare magazin din Bucureşti

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 ian 2017 Autor: Mădălina Panaete

Magazinul din Theodor Pallady va fi mai mare decât cel din Băneasa şi va avea un concept diferit, conform datelor din avizul dat de Primărie.

IKEA, retailerul de mobilă suedez care face peste 500 mil. lei cu singurul magazin pe care îl are în România, în Capitală, a făcut primul pas către construirea magazinului numărul doi pe bulevardul Theodor Pallady, astfel că a obţinut aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) de la Primăria Capitalei.

Magazinul va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi, adică cu aproape 50% mai mare decât unitatea din Băneasa, care are o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi, conform celor mai recente date.

„Următorul pas este să depunem documentaţia pentru autorizaţia de construire şi, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018“, a declarat Stefan Vanoverbeke, country retail manager al IKEA South-East Europe. Investiţia se ridică la 80 mil. euro (teren şi construcţie) şi va crea 300 de locuri de muncă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, magazin
, ikea
, construire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide