Companii

IKEA cumpără de la români 4% din tot ce vinde la nivel mondial şi vrea să dubleze volumul produselor achiziţionate din România

Stefan Vanoverbeke

Stefan Vanoverbeke

Autor: Corina Mirea

14.03.2016, 00:07 2084

Aproximativ 4% din produsele de mobilier şi din decoraţiunile care ajung pe harta globală de retail a grupului IKEA sunt fabricate de furnizori din România, a spus pentru ZF Stefan Vanoverbeke, retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est (Croaţia, România, Serbia şi Slovenia). 

„Plănuim să dublăm volumul produselor achiziţionate din România în următorii cinci ani. Pentru a atinge acest obiectiv, compania IKEA îşi doreşte să crească numărul de furnizori“, a explicat Stefan Vanoverbeke. El conduce businessul IKEA din România din toamna anului trecut, după ce l-a înlocuit pe Cornel Oprişan, cel care a pus, practic, bazele IKEA pe plan local şi care a fost promovat la nivel de grup. 

Furnizorii IKEA din România au 14.000 de angajaţi, iar valoarea produselor livrate anual către grup ajunge la 400 mil. euro. Aramis Invest din Baia Mare, Taparo, Sortilemn Gherla (producători de mobilă) sau Apulum din Alba Iulia (articole din porţelan) sunt câţiva dintre cei mai mari furnizori locali ai IKEA, potrivit informaţiilor ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO