Companii

IKEA face primii paşi spre deschiderea celui de-al doilea magazin din România

IKEA face primii paşi spre deschiderea celui de-al...

Autor: Corina Mirea

12.08.2015, 14:23 5157

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA a obţinut de curând certificatul de urbanism pentru terenul de aproape 14 ha cumpărate în sectorul 3 din Bucureşti (bulevardul Theodor Pallady), acesta fiind primul pas important făcut în vederea deschiderii celui de-al doilea magazin din România.

IKEA a achiziţionat terenul în luna iunie a acestui an, iar în următoarea perioadă reprezentanţii companiei trebuie să mai obţină avizul pentru planul urbanistic zonal, dar şi autorizaţia de construcţie, proces care ar putea dura câteva luni bune.

“Am obţinut de curând certificatul de urbanism pentru al doilea magazin pe care îl vom deschide în România şi urmează avizul pentru planul urbanistic zonal şi autorizaţia de construcţie. Despre noul magazin nu pot spune decât că va avea aceleaşi categorii de produse ca cel din zona Băneasa”, a spus Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România, în cadrul evenimentului de lansare a catalogului IKEA septembrie 2015 - august 2016.

Magazinul din zona Pallady este al doilea pe care IKEA îl deschide în Capitală, prima unitate fiind deschisă în 2007 în urma unei investiţii de 25 mil. Euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO