Companii

Ikea România îşi dublează numărul de salariaţi cu magazinul din Pallady, unde vor lucra 600 de persoane

GALERIE FOTO: Deschidere Ikea Pallady

GALERIE FOTO: Deschidere Ikea Pallady

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.06.2019, 12:56 468

Grupul suedez Ikea a deschis astăzi noul magazin din Pallady, care a presupus o investiţie de aproximativ 90 de milioane de euro, în cadrul căruia lucrează 600 de angajaţi. Ikea Pallady este al doilea magazin deschis de compania suedeză pe piaţa locală, primul fiind situat în nordul Capitalei. În 2017, în cadrul Ikea România lucrau 691 de salariaţi, potrivit ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar potrivit reprezentanţilor companiei, în prezent, în cadrul Ikea România lucrează peste 1.200 de persoane, din care 120 fac parte din echipa de call-center, departament ce se află în cadrul noului magazin din Pallady.

„Suntem bucuroşi să continuăm călătoria noastră în România şi să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei şi cel de-al doilea din Bucureşti. Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienţi din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creştere de 11%, care face din această ţară una dintre cele mai performante pieţe IKEA din lume. Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic şi suntem mai mult decât optimişti că vom continua cu o performanţă excelentă în viitor”, a spus Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe.

Ikea Pallady este cel mai mare magazin din sud-estul Europei al companiei suedeze, având o suprafaţă de 37.000 de mp. Acesta pune la dispoziţia clienţilor aproape 10.000 de produse şi 58 de camere realizate pe baza cunoştinţelor despre casele românilor, care au rol de a inspira clienţii, o parcare de aproximativ 1.300 de locuri şi patru staţii de încărcare pentru maşini electrice. De altfel, în cadrul magazinului mai pot fi găsite un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, şi un restaurant care serveşte atât specialităţi suedeze cât şi româneşti, cu o capacitate de aproximativ 550 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO