Companii

Îmbuteliatorul Coca-Cola din România a avut profit de 394 mil. lei în 2022, plus 32%

Îmbuteliatorul Coca-Cola din România a avut profit de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.05.2023, 00:07 712

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei (circa 650 mil. euro), în creştere cu peste 15% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania a raportat un profit net de 394 de milioane de lei, mai mare cu 32% faţă de rezultatul din 2021. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei pe plan local, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al profitului.

Rezultatul financiar vine după ce din punctul de vedere al volumelor vânzările producătorului au stagnat (plus 0,6%). Evoluţia volumelor a fost sub cea din 2021, când compania a raportat un plus de 9,2% din punctul de vedere al cantităţii vândute. În România, îmbuteliatorul unor mărci precum Coca-Cola, Fanta sau Sprite vinde anual peste 1,1 miliarde de litri de băuturi.

Coca-Cola HBC are în România trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregis­trate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbu­teliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO