Îmbuteliatorul Coca-Cola din România a avut volume mai mari cu 11% în S1/2018

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Mădălina Panaete

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a înre­gistrat în primul semestru o creştere a volumelor de 11% faţă de prima ju­mă­tate a lui 2017, arată datele din ultimul raport al companiei-mamă din Grecia.

Astfel, compania con­tinuă şirul creşte­rilor, după ce anul tre­cut (la nivelul între­gului an 2017) îmbute­lia­torul a consemnat un avans de 6% faţă de 2016, până la 177 de milioane de unit cases (navete), adică peste un miliard de litri. Cu acest nivel, îmbutelia­torul unor branduri precum Coca-Cola, Fanta, Dorna sau Cappy Pulpy se apropie cu paşi repezi de volumele înregistrate în 2008, cel mai bun an din istoria companiei pe plan local, când a vândut 198 mil. unit cases. „Volumele din România au avan­sat în primul semestru cu 11%, toate categoriile de produse având creşteri puternice. Volumele de băuturi carbo­gazoase au crescut cu 10-15% (low teens), cel mai rapid avans fiind înregistrat de brandul Schweppes“, se arată în raportul citat.

Compania din România, cu afaceri de 2,2 mld. lei anul trecut, face parte din grupul Coca-Cola HBC, companie prezentă în 28 de ţări şi controlată de familia David-Leventis, care deţine indirect 23% din titluri, urmată de The Coca-Cola Company cu 23% din acţiuni, potrivit celor mai recente date.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
coca-cola
, crestere
, romania
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide