Companii

IMM-urile din UE, inclusiv din România, pot lua vouchere de 1000 euro de la Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală pentru a plăti taxele pentru obţinerea de drepturi de proprietate industrială pentru mărci şi desene industriale

IMM-urile din UE, inclusiv din România, pot lua vouchere...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2023, 15:10 4248

Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), susţinut de Comisia Europeană, a lansat la finele lunii ianuarie un program de finanţare pentru IMM-uri, prin intermediul căruia firmelor pot accesa vouchere de 1000 de euro pentru a plăti taxele pentru obţinerea de drepturi de proprietate industrială (DPI) pentru mărci şi desene industriale.

Voucherele pot fi folosite de companii atat pentru plata taxelor la EUIPO, cât si pentru plata taxelor la oficiile nationale de proprietate intelectuala (OSIM in cazul Romaniei) pentru obtinerea aceloraşi drepturi, dar naţionale, a explicat Mihai Betelie, General Manager Agentia de Proprietate industriala Rompatent Design.

Finantarea are si o componenta separata de finantare a serviciilor de audit si prediagnoza de Proprietate Industriala, fiind oferite separat vouchere in valoare de 1350 de euro prin care IMM-urile pot primi consultanta cu privire la potentialul proprietatii industriale in dezvoltarea companiilor.

Fondurile au în vedere punerea in valoare a activelor de IP (marci sau desene si modele industriale deja inregistrate) şi identificarea tuturor activelor de proprietate Industriala din cadrul unei companii care ar putea fi protejate, avand potential de crestere a valorii companiei respective.

Bugetul alocat de EUIPO pentru aceste subvenţii este de 25 milioane euro.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa fie intreprinderi mici si mijlocii(IMM-uri) , cu sediul intr-unul din statele membre UE.

Un program similar de cofinantare  pentru obtinerea de DPI a fost derulat  cu succes de EUIPO si in anul 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO