Companii

Immoeast a platit 10 mil. euro pe 75% din Euromall Galati

Immoeast a platit 10 mil. euro pe 75% din Euromall Galati
04.05.2010, 23:10 359

Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine unportofoliu imobiliar de aproape un miliard de euro in Romania, aplatit 10 milioane de euro si ar mai putea achita inca cinci pentrua prelua 75% din centrul comercial Euromall din Galati, aflat inconstructie, proiect pe care a ajuns sa il controleze integral prinintermediul firmei Union Investitii.

Desi de mai bine de un an reprezentantii Immoeast anunta planuride a renunta la o parte din portofoliul local, austriecii au facutachizitie dupa achizitie in cadrul proiectelor incepute alaturi dediferiti parteneri, cumparand participatiile la preturi "decriza".

"A existat o intelegere intre Euromall (grup controlat deoamenii de afaceri israelieni Moshe Turgeman si Tomer Barhom -n.r.) si Immoeast, care dateaza de mai bine de doi ani, ca la 15aprilie 2010 Immoeast sa preia 100% din actiunile Union Investitiiindiferent de stadiul proiectului. Colaborarea cu partenerul nostruImmoeast este in continuare foarte stransa si asteptam sa finalizamimpreuna Euromall Galati", au declarat pentru ZF reprezentantiicompaniei Euromall, care ar urma sa se ocupe in continuare dedezvoltarea proiectului.

Immoeast si actionarii Euromall sunt la a doua tranzactie, dupace in 2007 austriecii au cumparat pentru 90 de milioane de europroiectul Euromall Pitesti, intr-una din cele mai mari tranzactiide la acea vreme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO