Companii

Immoeast da 200 mil. euro pe fostul Rocar si alte terenuri

21.03.2008, 17:26 915

Fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat pentru circa 200 de milioane de euro portofoliul imobiliar al companiei Longbridge, format din mai multe loturi de teren, printre care si platforma fostei uzine Rocar din Capitala, pe care urmeaza a fi construit un proiect comercial.
"La sfarsitul trimestrului trei al anului fiscal 2007-2008 am achizitionat portofoliul Longbridge format din cinci proiecte rezidentiale in Romania, cu o suprafata de aproximativ 300.000 de metri patrati. (...) Cel mai mare proiect este Ventilatorul Park din Bucuresti. In plus fata de proiectele rezidentiale, proiectul de retail Rocar Park, care va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati, este in derulare", se arata in raportul financiar al companiei. Spre comparatie, Bucuresti Mall are o suprafata de circa 40.000 mp.
Potrivit unor surse din piata imobiliara, firma Longbridge este controlata de mai multi oameni de afaceri israeliani.
Aceleasi surse afirma ca tranzactia prin care Immoeast a preluat terenurile detinute de Longbridge s-a ridicat la aproape 200 de milioane de euro.
Printre altele, compania cu actionariat israelian controla platformele industriale Rocar si Ventilatorul.
Conform raportului care cuprinde informatii valabile pana la finalul lunii ianuarie a acestui an, Immoeast detine in Romania 125 de proprietati imobiliare, cu o valoare de piata de 3,38 miliarde de euro, piata locala fiind cea mai importanta in portofoliul austriecilor, cu o pondere de peste 30%. Astfel, austriecii de la Immoeast sunt cei mai importanti cumparatori de proprietati imobiliare in Romania, in urma campaniei de achizitii derulate in 2007, preluand, printre altele, parcurile de afaceri
S-Park si Victoria Park, mallurile Polus Center Constanta, Euromall Pitesti si Euromall Galati, Armonia Arad sau Radius Baia Mare.
Un alt proiect comercial al Immoeast va fi derulat la Craiova, unde austriecii realizeaza mallul West Gate Center, cu o suprafata inchiriabila de 38.000 mp, care va fi livrat in a doua jumatate a anului viitor.
Totodata, anul trecut a fost inaugurata una dintre primele investitii semnificative ale Immoeast pe piata locala - Polus Center Cluj, pentru care austriecii au platit 210 mil. euro dezvoltatorului TriGranit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO