Companii

Immofinanz: am decis anularea evenimentelor programate în centrele VIVO! până la 31 martie

Immofinanz: am decis anularea evenimentelor programate...

Autor: Bogdan Alecu

11.03.2020, 18:12 179

Compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de malluri şi centre comerciale din România, a implementat un nou set de măsuri pentru protejarea sănătăţii clienţilor.

"Siguranţa vizitatorilor şi angajaţilor din centrele noastre comerciale reprezintă principală noastră prioritate. Urmărim îndeaproape situaţia şi respectăm recomandările autorităţilor, de asemenea, luăm măsuri suplimentare de siguranţă pentru igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor comune şi tehnice", au spus oficialii companiei.

Printre măsurile implementate se numără creşterea frecvenţei intervalelor de igienizare a spaţiilor comune (toalete, lifturi, închizători, mânere etc). Toate aceste zone sunt acum igienizate la fiecare oră şi jumătate, în plus fiind folosit dezinfectant. S-au instalat deja dozatoare de dezinfectant în toaletele publice, zonele de food court, spaţiile comune şi birourile de informaţii din toate centrele noastre comerciale. S-au informat chiriaşii cu privire la măsurile de siguranţă recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de către autorităţi, iar în situaţia apariţiei unui caz de coronavirus, vor urmă toate recomandările şi specificiatiile oficiale.

În plus, Immofinanz a decis anularea evenimentelor programate în centrele VIVO! până la 31 martie.

 Declaraţiile au fost date în contextul în care Primăria Generală vrea să propună închiderea zonelor publice unde sunt peste 100 de persoane, adică inclusive a zonelor de food court, dar şI a locurilor de joacă. pentru a reduce cât mai mult riscul extinderii cazurilor infectării cu Coronavirus. Măsura vine în contextul în care deja cel puţin două malluri înregistrează astăzi trafic cu cel puţin 5-10% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor din piaţa imobiliară. Creşterea traficului are loc în contextul în care de astăzi s-au închis şcollie şi grădiniţele până pe 22 martie cel puţin.

Cele mai mari zece centre comerciale din Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 500.000 de metri pătraţi, atrag zilnic aproximativ 300.000 de vizitatori şi vânzări de 3-4 milioane de euro, potrivit unei analize a ZF asupra celui mai amplu fenomen comercial şi social al ultimului deceniu.

Pentru cumpărături, la un film, o cafea sau doar o simplă plimbare, fiecare bucureştean ajunge în medie o dată la 5-6 zile în mall.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO