Companii

Impactul pandemiei în piaţa medicamentelor în primul trimestru din 2021. Românii au folosit 158 mil. cutii de medicamente în T1/2021, cu 11% mai puţine faţă de primele trei luni din anul trecut

Impactul pandemiei în piaţa medicamentelor în primul...

Autor: Georgiana Mihalache

20.05.2021, 19:40 166

♦ Au fost scăderi pe linie în piaţa medicamentelor după volum în primele trei luni din 2021 comparativ cu perioada similară din anul trecut ♦ Inclusiv segmentul medicamentelor fără reţetă (OTC) a înregistrat scăderi în volum, de 13%.

Piaţa medicamentelor a înregistrat scăderi la apropae toate segmentele de medicamente în ceea ce priveşte volumul eliberat către pacienţii români în primul trimestru din 2021 faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Astfel, în 2021 primul trimestru a adus o scădere de 11,4%, până la 158 mil. cutii eliberate către pacienţii români.

Scăderea din acest an este efectul exploziei de vânzări din lunile februarie şi martie, când, de teama infectării cu noul virus, pacienţii au mers în farmacii pentru a cumpăra me­dicamente indicate drept posibile tratamente ale simptomelor de COVID-19. Astfel, printre cele mai căutate produse au fost cele de imunitate, de răceală, oamenii cumpărând produse farmaceutice în contextul crizei medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO