Companii

„Imperiul“ micilor de la Deduleşti: Nouă firme fac afaceri de 12 mil. lei anual după ce au reuşit în 30 de ani să transforme micul românesc în loc de pelerinaj

Un mic de 90 de grame la un restaurant din Deduleşti costă 6 lei. Spre comparaţie, la Hanu’lui Manuc, o porţie cu trei mititei (de 80 de grame fiecare), cartofi prăjiţi, muştar şi ardei iute costă 47 de lei, de câteva ori mai mult decât la Deduleşti, conform calculelor ZF pe baza preţurilor din meniuri.

Un mic de 90 de grame la un restaurant din Deduleşti costă 6 lei. Spre comparaţie, la Hanu’lui Manuc, o porţie cu trei mititei (de 80 de grame fiecare), cartofi prăjiţi, muştar şi ardei iute costă 47 de lei, de câteva ori mai mult decât la Deduleşti, conform calculelor ZF pe baza preţurilor din meniuri.

Autor: Cristina Roşca

24.03.2023, 22:11 21936

Unele afaceri se află în acelaşi loc de aproape trei decenii, ajungând astăzi să fie conduse de cea de-a doua generaţie a aceleiaşi familii Drumul ce trece prin faţa restaurantelor de la Deduleşti este unul dintre cele mai aglomerate trei din România, fapt ce asigură acestor localuri trafic constant Tocmai de aceea, unele dintre ele au program non-stop Potrivit ANSVSA, numărul firmelor din Deduleşti care activează în domeniul micilor a rămas constant în timp, iar asta din cauza spaţiului limitat alocat construcţiilor. Au fost modificări doar în ceea ce priveşte proprietarii unităţilor.

„Imperiul“ micilor de la Deduleşti a fost construit de-a lungul a trei decenii, pe parcursul a două generaţii, ajungând astăzi ca nouă firme să facă afaceri de 12 mi­lioane de lei din acest produs care a devenit motiv obligatoriu de popas pe Valea Oltului.

„Părinţii mei au pornit businessul de la Deduleşti în 1994, după ce tatăl meu lucrase anterior în industria cărnii. Aşa i-a venit ideea de a dezvolta o afacere de vânzare de mici. Când am venit noi în zonă, mai existau două terase, dar acestea aveau mici de dimen­siuni mai reduse, noi am fost primii care au mizat pe mici de 80-90 de grame, cât au şi astăzi de altfel. Încă de la început şi până astăzi, noi ne-am păstrat aceeaşi reţetă cu condimente tradiţionale“, povesteşte Constantin Sibiceanu, singurul acţionar al com­paniei SC Sibiceanu Junior SRL, fondată în 1994 de părinţii săi. Firma are afa­ceri de 1,7 mil. lei în 2021 (cele mai re­cente date publice disponibile), aproape duble faţă de 2020. Avansul vine şi în contextul în care în 2020, primul an de pandemie, industria HoReCa a avut câteva luni în care n-a funcţionat, plus alte luni de restricţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO