Companii

Importatorul de băuturi Pernod Ricard Romania îşi mută sediul în viitoarea clădire de birouri Unirii View

Importatorul de băuturi Pernod Ricard Romania îşi...

Autor: Roxana Rosu

16.04.2018, 09:53 1048

Pernod Ricard Romania, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi alcoolice din România, a închiriat o suprafaţă de 600 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Unirii View, proiect ce va fi finalizat în vara acestui an, după investiţii de 33 milioane euro, fiind cea mai înaltă clădire de birouri din centrul Bucureştiului.

Printre companiile care au ales de asemenea Unirii View pentru stabilirea noilor sedii se numara NTT Data Romania si Red Bull Romania.

Unirii View este dezvoltat de catre investitorul de origine belgiana Yves Weerts, in urma unei investitii de aproximativ 33 de milioane de euro. Acesta a derulat mai multe investitii pe piata imobiliara din Romania. precum dezvoltarea si vanzarea Deva Logistics Park catre fondul de investitii CTP.

Cladirea este amplasata pe Bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piata Unirii, si va fi finalizata in vara anului 2018.

Proiectul va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati, o inaltime de 73 de metri, 19 etaje, incluzand parterul, din care 17 etaje pentru birouri si un ultim etaj cu rol tehnic. Clădirea are şi o parcare subterana pe trei niveluri.

”Alegerea Pernod Ricard demonstreaza ca zona ultracentrala a Bucurestiului devine o destinatie importanta pentru companiile care se afla in cautarea unui sediu reprezentativ.  In plus, asistam si la un progres calitativ in ceea ce priveste spatiile de birouri ocupate, multe companii realizand un upgrade de la cladiri de clasa B”, afirma Andreea Paun, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Griffes, responsabila de strategia de inchiriere si management comercial al proiectului.

Pernod Ricard Romania a fost asistata in tranzactie de catre compania de consultanta imobiliara Knight Frank.

Zona centrala inregistreaza o cerere in crestere, in ultimii doi ani, iar proiectele care sunt in constructie si urmeaza sa se livreze anul acesta sunt deja pre-inchiriate in proportie de 90%, au declarat reprezentantii Knight Frank.

Echipa din spatele Unirii View este completata de Westfourth Architecture, care in cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturala si gestioneaza partea de design, si Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordoneaza intregul proces de dezvoltare, precum si project managementul cladirii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO