Companii

Importatorul Eurobananas din Ilfov, afaceri de 127 milioane de lei în 2020, plus 10%. Banana este văzută ca un produs de bază în România. Săptămânal aducem în ţară 30 de camioane de banane

Importatorul Eurobananas din Ilfov, afaceri de 127...

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2021, 19:00 248

Compania Eurobananas din Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), controlată de antreprenorul Janos Sukosd, care face import şi distribuţie de banane, a finalizat anul trecut cu afaceri de 127 de milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, po­trivit datelor publice.

„Banana este văzut ca un produs de bază şi nu am resimţit nicio diferenţă în pandemie. Aducem 30 de camioane de banane săptămânal, a  câte 20 de tone, şi le vindem în marile lanţuri de hipermarketuri. Anul acesta avem o creştere cu circa 3% a afacerilor“, a spus pentru ZF Janos Sukosd, proprietarul companiei. El spune că piaţa locală de banane se ridică la echivalentul a 100 de camioane săptămânal.

Bananele sunt cele mai apreciate fructe exotice pe piaţa locală, urmate de portocale, grepfrut, kiwi şi mango, arată datele de la Eurostat. Altfel spus, compania aduce 600 de tone săptămânal de banane, un camion are 20 de tone. „Cel mai mult aducem banane sub brandul Martinique din Franţa, vindem şi alte branduri, dar mai puţin. Vara preţurile sunt mai mici iar în sezonul de iarnă cresc preţurile. Cel mai mult vindem în sezonul de vară“. Compania importă banane din mai multe ţări, Ecuador, Costa Rica, Colum­bia, Re­publica Do­minicană, Mar­ti­nica, printre bran­du­rile comercializate se numără Martinique, Bonita, Savanna, Rica şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO