Companii

Importatorul Genco: Produsele Samsung se vand cel mai bine

04.05.2007, 20:05 267

Grupul Genco Trade, importator si distribuitor de electronice si electrocasnice, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere cu 40% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 48 mil. euro din 2006, a declarat Ovidiu Bejan, directorul comercial al Genco.
"Reducerea sau eliminarea taxelor vamale la unele produse va contribui la atingerea acestui obiectiv", a spus Bejan, adaugand ca produsele audio-video, din care fac parte atat televizoarele cu tub catodic, cat si cele LCD si cu plasma au avut cea mai mare pondere in venituri.
Genco Trade, filiala a grupului elen Fourlis, este distribuitor exclusiv pentru gama de produse electrice si electrocasnice a companiilor Samsung, Mitsubishi, DeLonghi-Climaveneta si brandul propriu, Fourlis, precum si pentru echipamentele sportive marca Intersport.
"Produsele Samsung sunt cele mai vandute dintre produsele pe care le importam", a mai spus directorul comercial al companiei. El a mentionat ca marca Samsung a ocupat, anul trecut primul loc pe piata televizoarelor LCD, cu o cota de 30%, si a acoperit peste 20% pe segmentul televizoarelor cu plasma si cu tub catodic.
Ioanis Akis, managing director al grupului, considera ca reducerea taxelor vamale va aduce un avantaj competitiv companiei, intrucat majoritatea concurentilor au linii de asamblare in UE si nu s-au confruntat cu problema taxelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO