Ferrero România, subsidiara locală a producătorului italian cu acelaşi nume, îşi mută sediul din una dintre clădirile City Gate din Piaţa Presei în clădirea Globalworth Tower, a doua cea mai înaltă clădire din România, care are 23 de etaje şi o suprafaţă de 54.000 de metri pătraţi. Conform datelor din Monitorul Oficial, Ferrero va avea birouri la etajul 12 al clădirii de birouri dezvoltate de Globalworth, companie condusă de Ioannis Papalekas, care este şi acţionar al investitorului imobiliar. Ferrero devine astfel vecin cu companii precum Huawei sau Vodafone.
Ferrero România a realizat în 2015 o cifră de afaceri de aproape 300 milioane de lei (67 mil. euro), în creştere cu 28% faţă de anul precedent, arată datele de la Registrul Comerţului.
Compania are în portofoliu branduri precum Kinder Bueno, Tic Tac, Nutella sau Ferrero Rocher. Majorarea businessului companiei vine într-un an care a adus creşteri pentru majoritatea jucătorilor mari din industria alimentară datorită reducerii TVA la alimente de la 24% la 9% începând cu 1 iunie.
Afacerile Ferrero România s-au dublat în ultimii cinci ani, astfel că în 2010 compania avea un rulaj de 155 milioane de lei. Anul 2015 a fost unul bun şi din punctul de vedere al profitului net pentru Ferrero România, compania mărindu-şi câştigurile de aproape trei ori faţă de anul precedent, până la 13,8 milioane de lei (3 mil. euro). Astfel, marja profitului net a ajuns la aproape 5%, conform calculelor ZF.
Compania nu deţine o fabrică în România, astfel că cei circa 50 de angajaţi lucrează predominant în departamente precum vânzări sau marketing. Ferrero este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a dulciurilor, concurând pe anumite segmente cu companii precum Mondelez (Milka, Poiana), Mars, Nestlé sau Kandia Dulce, ultima firmă fiind şi cel mai mare producător local de ciocolată.