Companii

Importurile de carne de porc cresc puternic din cauza pestei porcine africane

Importurile de carne de porc cresc puternic din cauza...

Autor: Roana Rotaru

25.07.2018, 00:07 5365

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai crescător de porci din România după Smithfield, care deţine un efectiv anual de 600.000 de capete, estimează că şeptelul de porcine al României va scădea ca urmarea a răspândirii pestei porcine africane, ceea ce va conduce la o scumpire a cărnii de porc din România şi la o creştere a importurilor.

„Diminuarea şeptelului din ferme va avea probabil un im­pact în creşterea consumului de carne porc cu altă origine decât cea locală. Probabil că se va observa şi un efect de creştere a preţului cărnii de porc proaspete pro­ve­nite din România“, spun reprezentanţii Premium Porc.

Doar în primele patru luni din 2018, importurile de carne de porc au crescut cu 30% faţă de anul precedent, ajungând la peste 140 mil. euro în aprilie 2018, potrivit datelor Eurostat. În 2017, românii au mâncat carne de porc din străinătate de 475 mil. euro.

„O să ajugem să consumăm 100% carne de porc din import dacă nu împuşcăm toţi porcii mistreţi din ţară, principalii purtători ai virusului pestei porcine africane“, spune Dimitrie Muscă, un fermier cu 35.000 de porci din judeţul Arad.

Grupul danez Premium Porc, deţinut de DCH International, cu afaceri de 53 mil. euro în 2016, deţine şase ferme în judeţele Brăila, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, potrivit datelor transmise anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO