Companii

Impozitul specific din turism va „strânge“ 2,4 mil. euro doar de la hotelurile din Capitală: 30% este contribuţia hotelurilor de cinci stele

Impozitul specific din turism va „strânge“ 2,4 mil....

Autor: Mirabela Tiron

05.01.2017, 00:07 669

Bucureştiul are aproape 11.000 de camere de hotel, cele mai multe fiind camere duble, ce oferă două locuri de cazare. Jumătate din camerele de hotel din Capitală sunt clasificate la patru stele.

Impozitul specific va „strânge“ de la cele 147 de hoteluri din Ca­pitală, clasificate de la o stea la cinci stele, circa 10 mil. lei anual (2,4 mil. euro), po­trivit unei ana­lize a ZF ce ia în cal­cul impozitul stan­dard pe fiecare tip de clasificare şi numă­rul lo­cu­rilor de cazare oferite de aceste unităţi.

Capitala are 11 hoteluri clasificate la cinci stele, cu aproape 1.930 de ca­mere şi circa 3.800 de locuri de cazare (paturi), potrivit calculelor ZF, cea mai bună infrastructură de cazare de cinci stele din ţară.

„Analizăm impactul pe care îl va avea acest nou impozit asupra costurilor hotelurilor, cu siguranţă ne va influenţa costurile, dar încă nu avem o situaţie clară“, susţine Daniel Ben Yehuda, direc­torul general al hotelului de cinci stele Sheraton din Bucureşti.

Doar de pe locurile de cazare ale hotelurilor clasificate la cinci stele din Ca­pitală statul va strânge puţin peste 3 mil. lei (circa 700.000 de euro), adică 30% din toată suma strânsă în impo­zitul specific la hotelurile din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO