Companii

În 2020 doar gândul a rămas la city-breakuri, realitatea a trimis cheltuielile cu vacanţe în străinătate în urmă cu patru ani

În 2020 doar gândul a rămas la city-breakuri,...

Autor: Miruna Diaconu

17.02.2021, 18:45 117

În perioada 2016-2017 cheltuielilor turiştilor români pe vacanţe în afara ţării au cunoscut o creştere semnificativă, iar un factor care a contribuit la această majorare au fost cursele aeriene low-cost.

Apetitul românilor de a călători în afara ţării s-a aflat pe un trend ascendent în ultimii ani, iar acest lucru a putut fi observat şi din sumele cheltuite de aceştia pe vacanţe în afara ţării. Pandemia însă a pus stop acestui trend, astfel că suma cheltuită de români în afara ţării a fost anul trecut de doar 2,6 miliarde euro, cea mai mică din ultimii ani, conform datelor Băncii Naţionale a României.

Creşterea veniturilor populaţiei a con­tri­buit destul de mult la alegerea ro­mâ­nilor de a-şi petrece vacanţele în afara ţării, astfel, din 2010, când au dat pe vacan­ţele în străinătate 1,2 miliarde euro, şi până în 2016, 1,9 miliarde euro, a exis­tat o creştere moderată a chel­tuitelilor pe vacan­ţele în afara ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO