Companii

În 26 noiembrie, ZF premiază valoarea businessului românesc pentru a noua oară

Galerie foto

Autor: Dana Ciriperu

03.11.2014, 00:07 216

Sunt liderii businessului româ­nesc, au zeci de mii de anga­jaţi, îşi construiesc în fiecare an bugetele pe creştere şi nu ad­mit să termine un an fără pro­fit. Sunt cele mai valoroase companii şi bănci din România, acei jucători la care se ra­portează marile pieţe din economia locală.

În 26 noiembrie 2014, ZF va pre­mia pentru a noua oară cele mai va­lo­roase companii din Ro­mâ­nia în cadrul unei gale care a strâns la ultimele ediţii cei mai im­por­tanţi ma­na­geri, antreprenori şi ban­cheri din Ro­mânia. Cât mai va­lo­rea­ză astăzi Dacia, Petrom, Orange, Kauf­land, De­deman sau Holz­in­dustrie Schweig­hofer, companii aflate în topul celor mai va­loroase din 2013? Care este cea mai valoroasă com­panie con­tro­lată de un an­tre­pre­nor român? Cum arată busi­nes­sul românesc şi ce-i lipseşte eco­no­miei să reintre pe un trend solid de creş­tere? Răs­pun­surile la toate aceste între­bări le veţi afla pe 26 noiembrie.

Gala ZF de anul trecut l-a avut invitat special pe Michel Camdessus, fost di­rec­tor general al FMI şi fost guvernator al Băncii Centrale a Franţei. Mesajul său, transmis în noiembrie anul trecut, a fost extrem de tranşant: ac­ce­leraţi creşterea econo­mică şi măsurile struc­turale pentru a recupera decalajul faţă de zona euro.

„Aveţi un foarte provocator obiectiv aici, de a accelera creşterea economică, de a vă accelera măsurile structurale pen­tru a fi siguri că cei care sunt pesi­mişti privind atingerea acestui obiectiv în prezent vor avea surpriza plăcută să va­dă de ce este capabilă ţara voastră. Cu si­guranţă acesta este un obiectiv pe care îl aveţi în minte, un obiectiv care justifică toate eforturile băncii centrale şi ale gu­ver­nului de a găsi «cocktailul macro­eco­nomic potrivit». Şi sper că veţi găsi su­port în Uniunea Euro­pea­nă“, a spus Michel Camdessus.

Gala care a marcat 15 ani de la apariţia zia­ru­lui l-a avut ca invitat şi pe Mugur Isăres­cu, guvernatorul BNR, cel care în 1998 a găzduit lansarea Ziarului Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO