Companii

În absenţa infrastructurii de transport, unele regiuni sunt ocolite de investitori, ceea ce se vede în lipsa forţei de muncă şi în scăderea nivelului de trai

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor

Autor: Alexandra Matei

05.05.2022, 17:00 145

♦ Pentru a atrage şi a reţine forţă de muncă, dar şi investitori străini, oraşele mici şi mijlocii trebuie să fie atractive, să aibă atât o infrastructură de transport, cât şi una de malluri, magazine sau entertainment, astfel încât să satisfacă nevoile celor care trăiesc şi lucrează acolo.

Infrastructura de transport joacă un rol esenţial în dezvoltarea economică a unui oraş şi în atragerea investitorilor străini. În absenţa unei infrastructuri eficiente, susţine Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, unele regiuni ajung să fie ocolite de investitori, ceea ce se reflectă, implicit, în scăderea numărului locurilor de muncă şi a nivelului de trai.

Mediul de afaceri aşteaptă din partea factorilor de decizie mai multă implicare pentru realizarea infra­structurii de care economia şi cetăţenii au nevoie pentru a prospera.

În acest sens, mai spune el, anul trecut s-a realizat un plan investiţional care este menit să ofere un grad ridicat de predictabilitate în ceea ce priveşte dezvoltarea infra­structurii în România. „Planul investiţional vizează o schimbare de paradigmă, în sensul concentrării eforturilor politice şi instituţionale pe un set clar de prio­rităţi în linie cu interesele naţionale şi europene, care să conducă, la finele decadei 2020-2030, la crearea unei reţele naţionale de transport care să reprezinte coloana vertebrală a dezvoltării economiei naţionale. Planul in­vestiţional, pe coridorul de conectivitate 5, cu o lungime de aproximativ 450 de kilometri, are prevăzută realizarea a cinci proiecte de drum expres, care să conecteze Muntenia prin Oltenia de Banat şi, mai departe, de Europa Centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO