Companii

În căutarea fericirii angajaţilor

În căutarea fericirii angajaţilor

Autor: Adelina Mihai

19.05.2022, 00:00 118

Noul „sport extrem“ al liderilor din corporaţii este să-şi convingă angajaţii că e mai bine să se întoarcă la birou – chiar dacă nici liderii nu fac asta cinci zile pe săptămână.

Schimbările aduse la locul de muncă pentru a crea o atmosferă mai relaxată, impunerea unui stil de muncă hibrid, diversificarea pachetelor de beneficii cu programe care aduc din nou împreună angajaţii şi majorările de salarii sunt metodele prin care companiile încearcă să îi motiveze pe angajaţi să revină la birou. Iar acordarea unor creşteri salariale de 10% (cum se întâmplă în unele companii din IT) în contextul unei inflaţii de 13,8% din aprilie 2022 a devenit brusc cel mai apreciat beneficiu de către angajaţi.

Obişnuinţa de a lucra într-un regim mai flexibil, mai autonom, îi face pe unii angajaţi să opună rezistenţă în faţa insistenţelor angaja­torilor de a creşte interacţiunea faţă în faţă a echipelor. Iar pentru oamenii de vânzări a devenit un adevărat coşmar programarea întâlnirilor cu clienţii sau partenerii, pentru că, spun ei, „parcă nimeni nu vrea să mai iasă din casă“.

În paginile următoare veţi citi cele mai noi tendinţe din sfera resurselor umane, care surprind un fragment din noua realitate a muncii în 2022 într-un context economic incert, într-o perioadă în care angajatorii pare că fac mai multe eforturi pentru fericirea angajaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO