Companii

În cea mai mare criză sanitară, statul nu foloseşte infrastructura spitalelor private

În cea mai mare criză sanitară, statul nu foloseşte...

Autor: Georgiana Mihalache

13.10.2021, 09:00 507

Cozile de zeci de ambulanţe din faţa spitalelor care primesc pacienţi cu COVID-19, anunţurile şefilor de spi­tale ca nu mai au locuri şi pacienţii care stau pe hol sunt imaginile din spitalele de stat din România în plin val 4 al pandemiei. Totuşi, în România sunt 159 de spitale private care ar putea să mai preia din cazurile non-COVID din unităţile publice acum, pe modelul folosit deja de Austria.

„Ceea ce am făcut noi a fost o înţelegere cu spitalele de stat ca noi să luăm pacienţi de la ei, non-COVID, care nu puteau fi operaţi în aceste vremuri pentru că nu aveau loc la terapie intensivă. Am avut câţiva astfel de pacienţi în spitalul nostru, acest lucru a fost finanţat de stat“, a spus pentru ZF Walter Ebm, CEO al Wiener Privatklinik din Viena, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria.

În România, reţelele private mari ca MedLife, Regina Maria, Sanador au spitale şi clinici care ar putea să preia o parte dintre pacienţi, astfel încât statul să se poată ocupa de pacienţii cu COVID. Reprezentanţii spitalelor private spun că pot primi pacienţi dacă statul finanţează operaţiile la costuri standardizate, dar mai mari decât decontările din prezent, pe care le consideră rupte de realitatea din unităţile private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO